Thursday, June 09, 2005

Omong-omongan Aja...

Lama betul aku tak bukak blog ni...nk tulih dalam coretan ni jauh skali...erm...sekarang aku dok kat KL lagi...dah dekat seminggu..cadang ari tu just nk datang 2-3 hari jer..nk settlekan pasal bahan utk P&P..gi meraikan noris kawin...pastu nk settlekan pasal warranty laptop...tangguh punya tangguh, dekat seminggu plak..adeih..aper2 pun nasib baik tinggal kat umah makcik aku kat pantai baru...lepas gak lah tempat tinggal..makan..minum...kalu tak, kering lah poket ni...udah lah dlm bank pun hampir kering dah...elaun bulan ni pun tak masuk lagi...apa nak jadik lah ngan aku ni...

deruman keta ngan motor masih lagi kedengaran...kehingar bingaran nya itu mnyebabkan aku tido mcm ayam jer...kejap tido..kejap bangun...tengok2 jam baru kul 1.30 pagi... uih..mcm mana ni???letih mmg letih..tapi nk tido mcm mana...tadi masa on kan laptop, ingatkn nk sambung buat web, tp dah tersambung internet...tercheck email...pastu terbukak blog...and then termenulis ni plak..hehehe...

argh...betapa boring nya hidup ni jika hidup tanpa ditemani seseorang...tak kisah lah member2 ke...sahabat handai ke..jiran tetangga...saudara mara..malahan???hehehe... bak kata izwan, penyejuk hati...ntah lah..bila difikirkan benda alah ni, fikiran jadi kusut...pening...dilema seribu pertanyaan yg perlu dinilai satu persatu agar kehidupan mendatang dapat diurus dgn sebaik mungkin...yea..kita merancang, dan Allah pun merancang...namun yang demikian itu perancangan Allah jua lah yg lebih sempurna..lebih elok kepada seseorg hamba-Nya....

sejak kebelakangan ini, seringkali terlintas dalam benak kepala ini sesuatu perkara yg sememangnya dah lama terbungkam...cuma menanti masa yg sesuai untuk dibongkar...saban hari ada saja yg shbt dan sahabiah yg menanyakan ttg hal tersebut...namun hati ini kekal keras jua...bukan nya aku tak nak...tp bagi aku masanya belum tiba...w/bagaimanapn, smpi bila harus aku tahan???gelodak nya saban hari makin bergelora meminta dikeluarkan...ditonjolkan...diterjemahkan dalam kehidupan seharian...pun begitu, aku merasakan aku masih lemah...tak upaya lagi...ilmu yg aku ada masih belum cukup mantap lagi...mmg lah kata semua kita adalah pewaris nabi..dan saidina umar pn kata, saper jer yg mengucap, dia adalh daie...yea..kit semua daie..tp sejauh mana ia diterapkan kedalam jiwa kita???sejauh mana penghayatan kita???apakah sumbgn kita kpd Islam dlm mendaulahkannya???

sanggupkah kita utk memikul beban amanah ni???? itu lah yang menjadi persoalan nya...

7 Comments:

Blogger tqfj6sdnz48cwoi said...

Reading your blog and I figured you'd be interested in advancing your life a bit, call us at 1-206-339-5106. No tests, books or exams, easiest way to get a Bachelors, Masters, MBA, Doctorate or Ph.D in almost any field.

Totally confidential, open 24 hours a day.

Hope to hear from you soon!

August 9, 2005 at 5:58:00 AM PDT  
Blogger lucywillis4000 said...

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. My blog is just about my day to day life, as a park ranger. So please Click Here To Read My Blog

http://www.juicyfruiter.blogspot.com

January 12, 2006 at 12:50:00 PM PST  
Blogger darrelgilbert24983401 said...

Do you want free porn? Contact my AIM SN 'p1nkn3ss' just say 'give me some pics now!'.

No age verification required, totally free! Just send an instant message to AIM screen name "p1nkn3ss".

Any message you send is fine!

AIM abuse can be reported here.

March 27, 2006 at 3:56:00 PM PST  
Blogger travishuron8896562747 said...

Get any Desired College Degree, In less then 2 weeks.

Call this number now 24 hours a day 7 days a week (413) 208-3069

Get these Degrees NOW!!!

"BA", "BSc", "MA", "MSc", "MBA", "PHD",

Get everything within 2 weeks.
100% verifiable, this is a real deal

Act now you owe it to your future.

(413) 208-3069 call now 24 hours a day, 7 days a week.

May 13, 2006 at 12:02:00 PM PDT  
Blogger rwyv85vnkm said...

hey, I just got a free $500.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie & Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $500 free gift card for your backtoschool wardrobe

October 2, 2006 at 2:40:00 AM PDT  
Blogger yp2qqfj66k said...

hey, I just got a free $500.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie & Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $500 free gift card for your backtoschool wardrobe

October 2, 2006 at 1:30:00 PM PDT  
Blogger qqmt1fjsd37ha said...

hey, I just got a free $500.00 Gift Card. you can redeem yours at Abercrombie & Fitch All you have to do to get yours is Click Here to get a $500 free gift card for your backtoschool wardrobe

October 9, 2006 at 1:09:00 AM PDT  

Post a Comment

<< Home